top of page

Terugblik 2018


Ouddorp We voelen ons thuis in dit dorp met 5500 inwoners. Weids, tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer. Mooie fiets –en wandelroutes. Een kleine dorpskern met voldoende winkels en restaurants. En misschien wel het belangrijkste; we zijn tot nu toe overal fijn opgenomen; op school, op de voetbal, de plekken waar je nieuwe mensen ontmoet.

Onze gasten. Inmiddels hebben we veel gasten mogen ontvangen sinds de opening in september 2017 en niet alleen in het hoogseizoen, maar verrassend genoeg komen er in de winter ook regelmatig toeristen naar ons Ouddorp. De meeste van onze gasten komen uit Nederland, Duitsland & Belgie, maar we hebben dit jaar ook gasten uit Amerika, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland & Spanje mogen ontvangen. In alle leeftijdscategorieen.

Bijzonder. Vaak wordt ons gevraagd; maak je nog rare of bijzondere dingen mee? Ja, dat maken we zeker mee, hieronder een paar herinneringen van het afgelopen jaar;

Cynthia.nl Wat een verrassing toen we er met Oud & Nieuw achterkwamen dat we een bekend blogger/vlogger in huis bleken te hebben. Ze, Cynthia Schultz, had ‘gewoon’ geboekt voor een hele week. En op een van de laatste dagen maakte ik een nieuwe boeking en vroeg aan deze gast hoe ze bij ons was gekomen en zij vertelde mij dat ze iemand volgt die nu bij ons in het huisje zat. Eerlijk gezegd kende ik haar niet, maar ik zit ook niet zo ‘in de scene’ van bloggers & vloggers, maar mensen om mij heen kenden haar wel, de meeste nog als Miss Lipgloss, haar blognaam die ze gebruikte toen ze het bloggen startte meer dan 10 jaar geleden. Hele leuke meid met dito leuke man, Wil je haar verslag van haar verblijf nog lezen? Dan kun je hier terecht.

Op de fiets.

Eigenlijk boeken we geen losse overnachtingen, maar een van de huisjes stond leeg en we werden op zaterdagmiddag 16.30 gebeld door de lokale VVV ‘of we nog een plekje hadden’ voor 2 gasten. Deze gasten kwamen uit Engeland en waren met de nachtferry vanuit Harwich ‘s ochtends in Hoek van Holland aangekomen om vervolgens te gaan fietsen tot ze niet meer konden en ze uitkwamen bij de VVV in Ouddorp. En die belde ons. Blij dat ze een plekje hadden, zijn ze ‘s avonds lekker uit eten geweest om vervolgens ‘s ochtens weer om 7.30 op de fiets te klimmen om terug naar Hoek van Holland te fietsen om ‘s avonds weer de nachtferry terug naar Harwich te nemen om vervolgens maandag weer gewoon te gaan werken... dat is nog eens een effectieve break!

Huh?

Of het gezin uit Duitsland met 4 kleine meisjes in de leeftijd van 0 tot 6 jaar die 7 uur hadden gereden om bij ons te komen voor een verblijf van 2 nachten/3 dagen. Op de aankomstdag arriveerden ze rond 16.30. En je raadt nooit wat ze de volgende dag, die zondag, zijn gaan doen met zijn zessen….een dagje Amsterdam. Met zijn zessen. Ik vroeg het oudste meisje wat zij het leukst vond die dag; een ijsje eten.. En de dag daarop zijn ze weer naar huis gegaan. Nu ik het schrijf, valt mijn mond weer open van verbazing eigenlijk.

Huwelijksreis!

Een heuse huwelijksreis in onze B&B; de dag na hun bruiloft bracht een bruidspaar drie dagen in onze B&B door. Ze waren de eersten die door de WIFI bundel heen ging. Die hebben we natuurlijk direct verhoogd zodat ze hun foto’s en video’s van hun grote dag konden blijven bekijken.

Hoeveel jaar? Huwelijksjubilea zijn veelvuldiggevierd; 1-jarig huwelijk, 10-jarig huwelijk, 20-jarig huwelijk, 30-jarig huwelijk en onlangs zelfs een 50-jarig huwelijk! Soms boeken deze gasten zelf, maar meestal krijgen gasten een verblijf in onze B&B cadeau van vrienden of famillie. En dan hadden we onlangs ook nog het aanzoek op het strand, waarbij ik gevraagd werd om een en ander klaar te zetten voor hun terugkomst in hun huisje.

Laatst nog een kleine familie die de verjaardag van opa bij ons kwam vieren, de lieve man werd 90 jaar. Wat een dankbare & genietende gasten.

OV. Het oudere stel dat uit regio Amsterdam kwam maar geen eigen vervoer meer had en voor wie de reis naar Ouddorp per OV te lang zou zijn. Die zijn we op gaan halen uit Rotterdam (en weer terug gaan brengen na afloop).

Aandelen? Het oudere koppel uit Zaandam, die een verblijf via Libelle gewonnen hadden en door Nordin geholpen werden omdat ik op reis was voor mijn werk. Lyrisch waren ze, met name de dame. We hebben nog wat contact gehad achteraf: haar famillie vroeg of ze soms aandelen bij ons had!

Weg kwijt. De twee vriendinnen rond de 70 jaar die bij ieder uitstapje onze boerderij maar niet terug konden vinden en uiteindelijk zelfs een keer thuis zijn gebracht door een lokale inwoner die de gestrande gasten ergens in het dorp tegenkwam….

Dank. Lieve vrienden en bekenden die ons stulpje boeken en fijne verhalen doorvertellen. Dat is de fijnste reclame die je je als ondernemer wenst. Blij verrassend de bloemen, flessen wijn en andere cadeau's die wij hebben gekregen na afloop van een verblijf. Lief. En verrast.

Kids. De vele kinderen in onze bostuin, met fietsjes door de bosjes, op de trampoline, op de schommel of gewoon scharrelend in het groen, zoekend naar schatten die de natuur te bieden heeft, net als onze Noord-Hollandse blauwe kippen. Nou ja, die laatste hebben natuurlijk gewoon honger.

Of die gasten die inmiddels al vaker zijn geweest? Hoe bijzonder is dat? We zijn nog geen 1,5 jaar open en nu al ‘repeaters’. Dat hadden we echt niet verwacht.

Wat gebeurde er nog meer?

Jan: Er was sneeuw! En hebben mooie foto’s kunnen maken en onze buuf een korte video. We moesten snel zijn…het smolt helaas alweer vrij snel weg…

Zeehondjes uit dierenasiel ‘A Seal’ werden weer vrij gelaten op het strand, dit wordt vaker gedaan; mooi om een keer te zien!

Feb: Dolenthousiast met onze flyers. Overal waar ik ze kwijt mocht heb ik ze neergelegd en meegegeven. En het werkt. De 2e bestelling heb ik alweer in het najaar moeten maken.

Maart: Er was nog meer sneeuw Een dikker pak. Super foto’s kunnen maken. Later kwamen we onze eerste fazanten tegen in de tuin en eerder hebben we hazen gespot, maar helaas nog geen filmpje van kunnen schieten.

April: De lente barst los. Zowel de bomen en struiken ontwikkelen zich in een rap tempo, alsook de vele vogels die elkaar het hof maken. Echt waanzinnig om te horen.

Mei: Goeree-Overflakkee & Ouddorp in het nieuws. GO (Goeree-Overflakkee) blijkt genomineerd voor de mooiste wandelgemeente van Nederland. Eerder lazen we al dat de duinen bij Ouddorp nog mooier gingen worden door een heuse opknapbeurt en later bleek Ouddorp de schoonste stranden van Nederland te hebben.

Lang naar uitgekeken Een mooie houten speeltoestel met schommels & glijbaan voor onze kinderen én de kinderen die in onze B&B verblijven. Opa Leo zei dat ‘ie het wel even in elkaar ging zetten op een dag dat wij aan het werk waren in Rotterdam. Ik zag het niet direct gebeuren…maar jawel… in de middag kreeg ik een berichtje dat ie stond, inclusief foto met dolblije kinderen!

4x4 Zonder veel verwachtingen gingen we kijken bij de 4x4 terreinwagens t.h.v het Westerduinpad vlakbij restaurant Paal 10. Maar wat was dat tof! We mochten meerijden over de zandheuvels die door de lokale grondverzetter Jaro waren gecreeerd. De kinderen keken hun ogen uit.

Stop! Het ging echt niet meer; werken in Rotterdam, kleine kinderen en een B&B runnen. Was ook nooit de bedoeling; maar we vonden het alletwee te spannend om direct bij de opening in September mijn baan op te zeggen; eerst de winter goed overbruggen en als het ‘goed’ genoeg loopt, ging ik stoppen. Het ging gelukkig goed genoeg en in mei was het echt de hoogste tijd om verder in Ouddorp te zijn en te werken. Het afscheid was moeilijk, omdat mijn baan leuk was en mijn collega’s mogelijk nog leuker waren, maar ik ben dolblij nu ‘ondernemer’ te zijn en alles zelf te bepalen. En wat een gaaf cadeau kreeg ik; een mooie houten bank met ons logo ingegraveerd!

Juni: En toen waren er kippen. We wilden graag kippen, we hebben de ruimte en het idee van dagelijks verse eigen eitjes sprak ons erg aan. En prompt belde een goede vriendin dat ze via via mooie kippen kon krijgen. Zij heeft ze in eerste instantie op zich genomen en toen wij een kippenhok hadden gekocht is ze ze komen brengen en hebben onze 4 hennetjes; Tik, Tok, Roselotje & Likaas (nee, ik heb de namen niet verzonnen...) samen met Hugo de Haan een gouden leventje in onze tuin. Het duurde alleen nogal een poos voordat de eerste eitjes kwamen, maar inmiddels ‘doen’ ze het allemaal en kunnen niet alleen wij, maar zeker onze gasten genieten van kakelverse eitjes!

Juni: Vrrrrrrrrrrroemmm..... Apetrots op mijn waggie. Het was de hoogste tijd om mijn Renault Modus (Renault Wie?) in te ruilen voor een wat kekker wagentje. En wat voor een; de kinderen zijn inmiddels mobile genoeg met in –en uitstappen, dus we gingen voor de Fiat 500. En het mooiste is natuurlijk het waanzinnige logo dat onze vriend en kunstenaar Hans de Bruin voor ons gemaakt heeft. We zijn goed zichtbaar in de regio!

Juli:Heerlijk De leiding was in 2017 al gelegd, maar het was er nog niet van gekomen om daadwerkelijk een verwarmde buitendouche aan te leggen. In juni was het eindelijk zover. De installateurs hadden het binnen no-time geregeld en de douche staat mooi verscholen achter een bosje. Heerlijk na een fietstochtje of na een dagje strand om je zand eraf te spoelen. We wisten niet goed wat we konden verwachten over de hoeveelheid gebruikers, maar de zomer was zo mooi, dat veel van onze gasten, alsook onze eigen kinden dankbaar gebruik hebben gemaakt van de regendouche.

Aug: Superhost! Boeken kun je natuurlijk direct, middels een mailtje of een belletje is het zo geregeled. De beschikbaarheid en de tarieven staan op Airbnb, waar je natuurlijk ook terecht kunt voor een reservering en dat wordt ook met regelmaat gedaan en zijn we in augustus ‘Superhost’ geworden. Volgens Airbnb: 'Superhosts are experienced, highly rated hosts who are committed to providing great stays for guests'. Klik hier om de reviews op Airbnb terug te lezen

En de eerste appels konden geplukt worden; zo leuk om fruit van je eigen bomen en struiken te halen.

Sep: Nazomer

De zomer duurde lang in 2018 en wij zaten vol, ook in september en oktober, vaak ver vooruitgeboekt, soms last minute. Uit alle windstreken. De tuin in volle glorie en zelf voor het eerst aan strandyoga gedaan.

Flamingo's. Prachtige foto's van de flamingo's op het Grevelingenmeer

Okt: De zon bleef schijnen. Zelfs op 13 oktober nog op het strand gezeten in korte broek. Ongekend. En ook ietwat vreemd eerlijk gezegd. Niet lang daarna vielen de bladeren dan toch van de bomen en vond ik onze tuin misschien nog wel mooier met deze ‘gouden’ kleuren dan in de ‘groene’ tinten. Misschien.

Nov: Herfst!

Bijzonder dat de munt nog steeds weelderig blijft groeien en we onze gasten dus kunnen blijven voorzien van deze lekkere kruid waar je heerlijke thee van kunt trekken.

En eindelijk zelf voor het eerst gekitebuggyt(?)op het strand; supertof om te doen. Leuk met vrienden, gezin of als bedrijfsuitje.

Dec: Tsja Sinterklaas, Kerst, Oud&Nieuw. Drukke tijden.Ook bij ons. Maar vooral ook leuke tijden. Tijd om de B&B extra gezellig & knus te maken, wat ook dit jaar gewaardeerd wordt door onze gasten.

Krispiratie.nl

En we bleken weer een blogger in huis te hebben; zo leuk dat ze voor ons hebben gekozen. Lees hier haar artikeltje van haar daagjes in Ouddorp samen met man en kind.

2019.... what's coming?

Closed. In januari zullen we een paar weken dicht gaan, om de boel weer bij te werken en straks weer aan een fijn seizoen te kunnen beginnen!

Bord in de tuin, Nee. We gaan ook niet verhuizen. We gaan onze boerderijtje niet verkopen. Maar er komt wel een bord in de tuin. Eindelijk. Een uithangbord met ons logo. Van hout met witte letters en (waarschijnlijk )een soort lichtlantaarntje erbij. We hebben een mooie plek onder de lantaarnpaal aan de weg. Nu eerst de vergunning rondbreien….

Bostuin. In het voorjaar zullen we het gras weer gaan bijwerken alsook het nodig snoeiwerk. We zullen, voordat de lente echt aanvangt een aantal bomen gaan rooien, zodat er meer ruimte komt voor de bomen die blijven staan. In de B&B tuin zullen we de kruidentuin weer op orde maken en we zullen ook verse munt gaan planten die onze gasten dan zelf kunnen plukken. Natuurlijk hangt straks de hangmat er weer en ook een hangstoel. De relaxte ligstoelen met uitzicht over de weilanden zullen ook weer terug op hun plekje worden gezet.

Moes. Verder hopen we dat de kersenboom zichzelf gaat ontwikkelen alsook de fruitstruiken met aalbessen, frambozen, bosbessen, bramen & vijgen. In onze eigen tuin zullen we dit voorjaar een echte moestuin maken. Wanneer onze gasten iets vers nodig hebben, verwacht ik dat ze dat in onze tuin kunnen komen oogsten.

Actie! In 2018 heb ik veel gedaan om Bed & Broodje Ouddorp in ‘the picture’ te krijgen; acties met Flair, Libelle & Margriet, maar ook eigen acties op social media. Met wisselend succes.Superleuk was het interview met de lokale krant ‘Eilandennieuws’ en mijn eigen artikel in ‘Travelbook’ Ook in 2018 ga ik wel e.e.a. doen, maar ben er nog niet helemaal uit ‘wat’. In ieder geval staan we wel in de nieuwe Travelbook; welke uitkomt op 4 januari. Deze keer niet alleen onze B&B, maar ook geschreven over de regio. Travelbook is te koop bij Bruna & Primera. En volgende maand doen we nog een actie met een tijdschrift. Wat in ieder geval heel dankbaar is, zijn de vele gasten die we hebben mogen ontvangen door andere gasten. UIteindelijk is dat de belangrijkste reclame voor ons; ik kan roeptoeteren hoe leuk onze B&B is en dat we op een waanzinnige stek zitten. Maar tsja. Het is mijn onderneming. Zoveel belangrijker is de mening van onze gasten. En die hebben genoten. Ik heb nog niet alle berichten van onze gastenboeken geladen op de website, maar je vind via deze link al een behoorlijke bloemlezing.

BEDANKT!

Voor je komst!

Of als je ons heb gepromoot bij vrienden, familie en bekenden! En heb je verbeterpunten? Of goeie ideeen? Laat het me gerust weten.


Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page