top of page

Happy Newyear!

Wat. een. jaar. was. 2020.

Ieder jaar schrijf ik een blogje en altijd met het gevoel; wie zit er nou op mijn verhaal te wachten? En toch doe ik het, al is het alleen maar voor 'de herinnering' voor later. Voor de kinderen. Voor mezelf.

Meestal doe ik het ook de eerste week wel eind december of de eerste week van januari, maar dit jaar had ik niet zo'n 'haast'...

Maar wat is er niet over geschreven? En wat zal ik er eens over schrijven?

Jeetje wat een jaar. Zo raar, zo surrealistisch. En nog steeds, of eigenlijk weer, nu deze afgelopen weken met een nieuwe lockdown tijdens de kerstvakantie en nu net het nieuwe jaar in. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we in serieuze lockdown, waarbij de scholen zelfs dicht zijn in ieder geval tot 9 februari. En alles blijft dicht blijft, waarschijnlijk zelfs langer. Winkels, dierentuinen, bioscopen, zwembaden...alles wat het leven opleukt is dicht en moeten we het met onze eigen creativiteit doen... en die begint soms wat op te raken hier. Maar goed, dankbaar zijn we dat we hier wonen; in een klein dorpje aan de kust met een grote bostuin en inmiddels ook hier een fijne vriendenkring.


Het is alweer ruim 3 jaar gelden dat we de deuren van onze B&B huisjes openden en het was dit jaar drukker dan ooit. Vanzelfsprekend bijna geen Belgische & Duitse gasten, en dus vooral Hollanders; gezinnen, jonge koppels, empty nesters en vriendinnengroepjes. En niet te vergeten de singles, maar ook mensen die wel een relatie hebben, maar juist even alleen wilde zijn, echt even 'uit' het gezin wilde of moesten stappen. Tijdens de eerste intelligente lockdown was het ook bij ons erg zoeken. Het 'homeschoolen ' was en is nog steeds niet aan mij besteed, al gaat het deze ronde nu in januari een stuk beter, met het online les volgen op hun eigen kamertjes boven. Met name Senna en ik botsen met onze karakters; we weten het beiden altijd beter en kunnen soms slecht water bij de wijn doen. Iets wat ik vroeger met mijn broer ook niet kon, maar in mijn volwassen leven eigenlijk wel beter onder controle heb. Aan mij is in ieder geval geen juf verloren gegaan... De schrik zat er ook bij ons in, toen in maart; we gingen bewegen met elkaar, volop de tuin in en vooral klusjes doen die al heeeeeeel lang op (vooral) mijn lijstje stonden. éindelijk plaatste we het uithangbord aan de weg, gemaakt door onze bevriende kunstenaar #deebrownartworks, er kwam een badminton veldje, ik maakt een buitenspelton van een oude speciekuip, ik kluste bordjes met bewegwijzering voor in de bostuin, we hingen eindelijk zo'n hele slinger gezellige buitenlampjes op, kochten prachtige nieuwe leenfietsen met krat inclus logo, er kwam een heksenketel en we tuinierden er natuurlijk op los. Dat is met onze tuin een oneindige klus...


Voor de B&B kregen we natuurlijk annuleringen uit binnen- en buitenland, maar met dezelfde vaart werden die annuleringen weer opgevuld door mensen die juist wel even weg wilden, ook als was horeca dicht. Ik realiseer me dat we veel geluk hebben. Veel geluk. Onze huisjes zijn volledig zelfvoorzienend, met eigen keuken, sanitair en eigen opgang, dus er is geen contact nodig... natuurlijk hebben we gelukkig wel contact, maar altijd buiten en op gepaste afstand. Met een tip van een van onze gasten in april heb ik een paar eenvoudige video's opgenomen onder naam 'corona proof check in video', welke ik enkele dagen voor aankomst per Whapp verstuur, zodat gasten volledig voorbereid aan hun (mini) vakantie kunnen beginnen, zonder dat ik een rondleiding hoeft te doen. Een prima oplossing, die gasten erg fijn blijken vinden. Veel Nederlanders bleven dus in eigen land en dat merkten we; in de periode april - oktober hebben we nog veel meer 'nee' moeten verkopen dan in voorgaande jaren.

En we zijn dus open. We zien momenteel vooral gasten die even weg willen uit de eigen omgeving; even uit de dagelijkse routine, waarbij je als snel toch 'even dat wasje doet'... Ik herken dat...want hoe fijn we hier ook wonen; het is noodzakelijk om er even tussenuit te gaan samen of met mijn gezin, omdat je meer ontspant en meer met elkaar bent en samen nieuwe indrukken opdoet.

Lekker aan de wandel, of pak de fiets voor een fijne fietstocht en dan lekker aan het einde van de dag laat je iets bezorgen of knutsel je iets eenvoudigs in elkaar.


Dankbaar voor de bloggers die ook dit jaar weer zijn gekomen; mooie inzichten via eigenaresse Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl, die samen met een van haar beste vriendinnen een Meesterlijk Weekend kwam ervaren. lifestyle blogger Eliane Roest van Instagrambloggers.nl samen met haar vriend en reisblogger Wendy Pasop van Reismeisje.nl tweemaal met haar vriend Maurice. en natuurlijk de mooie foto's van Tatjana Kusters in het voorjaar.


En we dromen...

Over een nieuwe bijzondere accommodatie. Met mooi weids uitzicht op hoogte. En veel privacy, tussen het groen. Waar je kan ontspannen, een vuurtje kan stoken met de kinderen en 's avonds met een echte sterrenkijker naar de heldere hemel kan staren. In de ochtend kun je je mandje met warme broodjes naar binnen halen via een katrol en heerlijk smullen op je terras. We hopen dat het gaat lukken, blijf je ons volgen?

Ik kijk uit naar het voorjaar, de ontluikende lente met die prachtige kleurige lentebloemen en de ochtend en avondconcerten van allerhande vogels die soms erg vroeg beginnen. Naar de warmte van de zon op mijn huid, naar buiten lunchen op een terras onder een parasol met een fris glas witte wijn, naar spelende kinderen in de zee, naar de eerste surfles van Senna, of straks toch weer een Kofferbaksale organiseren. En natuurlijk kijk ik vooral uit naar meer vrijheden voor iedereen en vooral voor de kinderen. Het afgelopen jaar doet beseffen hoe dankbaar ik ben voor het leven wat ik heb en alle kansen die ik heb gekregen.


Zet hem op!

Blijf lief voor elkaar.


Liefs Ingrid


Comments


Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page